Είμαστε εδώ για εσάς

Η ομάδα των συνεργατών μας πλαισιώνεται από ένα οργανωμένο δίκτυο αξιόλογων ανθρώπων που είναι δίπλα σας.


Μας συνδέουν μακροχρόνιες συνεργασίες με τις πιο καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και τους πιο αναγνωρισμένους, τους οποίους επιλέξαμε με πολύ προσοχή για τις άριστες δεξιότητες τους.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟΣ
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ-ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Απευθυνθείτε σε εμάς


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, ακόμα και αν δεν γνωρίζετε μπορείτε να επικοινωνήσετε και να απευθυνθείτε σε εμάς.

Ονομάζομαι Νιώτη Παρασκευή, είμαι γυμνάστρια με μεταπτυχιακό στην Κινησιοθεραπεία. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια πραγματοποιώ θεραπεία στο νερό ( Υδροθεραπεία), σε άτομα (μικρής και μεγάλης ηλικίας) με κινητικές δυσκολίες, που μπορεί να προέρχονται από κάποιο ατύχημα (ακρωτηριασμός, παραπληγία, κρανιοεγκεφαλική κάκωση κ.α) η ακόμα και από εκ γενετής σύνδρομα ( Rett, αυτισμό, Asperger, εγκεφαλική παράλυση, νοητική στέρηση κ.α).

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού, είχα τη ευκαιρία να ασχοληθώ περισσότερο με το σύνδρομο Rett και μου κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, που παρέχονται για τα άτομα με σύνδρομο Rett όπως Φυσιοθεραπεία, θεραπεία με άλογα, Υδροθεραπεία, Μουσικοθεραπεία, Sensory Integration environment κ.α, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές αλλαγές στη καθημερινότητα ενός παιδιού με σύνδρομο Rett.

Στη πρακτική μου άσκηση που πραγματοποίησα στο Κέντρο Αποκατάστασης στο Άμστερνταμ, άλλα και κατά τη επιστροφή μου στη Ελλάδα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Φιλοκτήτης, είχα τη ευκαιρία να πραγματοποιήσω θεραπεία στο νερό σε κορίτσια με σύνδρομο Rett. Η εμπειρία μου ήταν συναρπαστική. Με τα κορίτσια είχα άψογη συνεργασία και εκείνες έδειχναν να το διασκεδάζουν αρκετά. Γενικότερα αυτό που παρατήρησα αλλά και αυτό που είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο, είναι ότι τα παιδιά με σύνδρομο Rett απολαμβάνουν και ευχαρίστιουνται τη θεραπεία στο νερό. Τους αποφέρει μυϊκή χαλάρωση, ηρεμία και γενικότερα μειώνει τη ένταση. Ακόμα μέσα από τη παθητική κίνηση αρχικά, επαναφέρεται η κίνηση στο σώμα με τις διατάσεις και τη βοήθεια του ζεστού νερού, επιτυγχάνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνεται ο συντονισμός.

Επιπρόσθετα, υπάρχει σημαντική βελτίωση στην ισορροπία και στον έλεγχο του κορμού, πράγμα, που τις βοήθα να κάθονται σωστά χωρίς να προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα στο μυοσκελετικό τους σύστημα.

Τέλος σημαντικές αλλαγές παρατηρούνται και στη επικοινωνία των παιδιών αυτών με το εξωτερικό τους περιβάλλον. Μετά από κάποιο διάστημα θεραπείας, τα παιδιά έχουν καλύτερη αντίληψη και ανταποκρίνονται σε ερεθίσματα του εξωτερικού περιβάλλοντος και ακόμα έχουν καλύτερη εστίαση στο στόχο (eye contact). Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι η Υδροθεραπεία είναι ευεργετική για τα παιδιά με σύνδρομο Rett και μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Επισυνάπτουμε σχετική εργασία στα αγγλικά της κ. Νιώτη. pdf button